Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

Dekbedden
Een optimale temperatuur in elk seizoen.

Hoe kies je het juiste dekbed?

Zoek je een nieuwd dekbed, maar weet je niet welk dekbed te kiezen?

Het gemakkelijkst is om gewoon het eerste dekbed te kopen dat je ziet na een snelle Google-zoekopdracht (of het eerste beste wat je in een winkel ziet), toch is het essentieel om eerst wat onderzoek te doen naar de verschillende soorten. 

Het juiste dekbed kan je comfort en plezier brengen of net veel nachtmerries bezorgen

één of tweepersoonsdekbed?

Een dekbed kiezen begint bij de overweging of je een één- of tweepersoonsdekbed wilt. Steeds vaker kopen mensen met een tweepersoonsbed twee enkele dekbedden, omdat zij niet langer ’s nachts willen strijden om het dekbed.

Het kan ook zijn dat één persoon het veel sneller warm heeft dan de ander en hierom een ander type dekbed zoekt. Bedenk dus vooraf goed: ga je samen onder een dekbed, of liever apart?

Welke maat van dekbed?

Bij het aankopen van een nieuw dekbed is het van belang dat je voor een dekbed kiest dat perfect past op je bed. 

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je standaard maten, maar ook extra brede of extra lange dekbedden. Welke past nou het best bij jou?

 

Bij een eenpersoonsmatras van 80, 90, 100 of 120 cm breed past:

  • Een dekbed van 140 x 200/220 cm

Bij een twijfelaar van 120 of 140 cm breed past:

  • Een dekbed van 200 x 200/220 cm

Bij een standaard tweepersoonsmatras van 160 of 180 cm breed passen:

  • Een dekbed van 240 x 200/220 cm, of
  • 2 eenpersoons dekbedden van 140 x 200/220 cm

Bij een XL matras van 200 cm breed passen:

  • Een dekbed van 240 x 200/220 cm,
  • Een dekbed van 260 x 220 cm, of
  • 2 eenpersoons dekbedden van 140 x 200/220 cm

Welk materiaal kies ik?

Welke vulling is het beste? De dekbed vulling zorgt ervoor dat het dekbed helemaal geweldig of helemaal afschuwelijk aanvoelt! Er zijn twee hoofdtypen vullingen om uit te kiezen, natuurlijk of synthetisch. Ook het dekbedovertrek is belangrijk. Ga hier voor een duurzame kwaliteit ( dit wilt niet altijd zeggen duur in prijs). Bij een goed dekbedovertrek zal de lucht goed kunnen circuleren wat zal zorgen voor een optimale temperatuur en lange levensduur. 

Dons

Het grootste comfort met een natuurlijk dekbed. Gevuld met ganzen- of eendendons of veren hebben een betere thermische isolatie dan synthetische dekbedden. Dit betekent dat je niet zoveel vulling nodig hebt, waardoor ze vaak lichter en luchtiger worden. 

Synthetisch

Vaak hypoallergeen omdat ze regelmatig op hogere temperaturen gewassen kunnen worden, kunnen ze een goede optie zijn als je allergisch bent voor veren of wol. Hoewel synthetische dekbedden zweetafvoerend kunnen zijn, zijn ze minder ademend dan natuurlijke vezels, Dus ze zijn wat warmer dan natuurlijke materialen. 

Wol

Natuurlijk hypoallergeen, duurzaam en recyclebaar. Door de dikke structuur van wol houdt het de lucht goed vast en zorgt het voor een goede temperatuurregeling. Wollen vullingen voeren vocht van de huid af en houden droge lucht en warmte vast. Verkrijgbaar in verschillende diktes.

Tencel

Zachter dan zijde

Met de uitvinding van de TENCEL®-vezel is een nieuwe pagina in de geschiedenis van vezels omgeslagen. Textiel van TENCEL® is meer absorberend dan katoen, zachter dan zijde en koeler dan linnen.

Voor meer informatie bent u altijd welkom in onze winkel.

"Ben jij op zoek naar het beste dekbed? "

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal