Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

Boxspring
Het verschil in kwaliteit

Een goede boxspring zorgt voor een ongeëvenaard slaapcomfort. Maar is dit nu ook echt een goed systeem?

Als u de juiste keuzes maakt, geniet u jarenlang van een goede nachtrust.

Maar wees voorzichtig, we ondervinden dat er tegenwoordig weinig “echte” goede boxsprings op de markt zijn.

Hieronder gaan we een paar punten aanhalen waar u op moet letten.

Hoe is een goede boxspring opgebouwd?

Boxspring is letterlijk een doos met veren, met als opdracht de matras te ondersteunen zodat u een ongeëvenaard comfort krijgt.
Zweedse pocketveer

Een echte boxspring bestaat uit pocketveren. Door de jaren heen is er een grote vraag ontstaan naar boxsprings. Zo zijn er tal van minder kwalitatieve systemen op de markt gekomen. Ze zien er hetzelfde uit langs de buitenkant maar gaan na een paar jaar doorhangen en geven geen ondersteuning en comfort meer aan uw lichaam. Dit komt omdat ze gevuld zijn met minder kwalitatieve materialen zoals bonellveren, schuim of goedkopere pocketveren.

Thermisch geharde pocketveer

De zweedse pocketveer wordt bij dit proces verwarmd tot 850 °C en erna weer snel afgekoeld. Door dit proces gaat de staaldraad telkens weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen. Thermisch naharden van de stalen pocketveren heeft als grote voordeel dat de veren na verloop van tijd even sterk blijven en niet beginnen inzakken. Dit betekend 30 jaar plezier en altijd een optimale ondersteuning. Probeer bonnellveren te vermijden; dit zal er op termijn voor zorgen dat je gaat doorhangen.

Optimale ventilatie
We verliezen tot 2,5 liter vocht per week. Afvoer van vocht is daarom belangrijk voor de levensduur van uw bed en voor de kwaliteit van uw nachtrust. Daarom zijn onze boxsprings uitgerust met het Airvent 3D-doek systeem; deze speciale stof zorgt ervoor dat het bed optimaal en constant ventileert.
Schouderzone
Een goede boxspring bevat een 7-zone pocketveer en liefst een schoudermodule die we individueel aanpassen op maat van de klant. Dit is een unieke en gepersonaliseerde optimalisatie in de wereld van de boxsprings. Dit zal ervoor zorgen dat de druk op de schouders verdwijnt. Voor veel mensen die met een pijnlijke schouder of stijve nek zitten, of tinteling in de hand of arm ervaren, zal dit verdwijnen.
Is een duur bed automatisch ook een goed bed?
Er zijn tegenwoordig boxsprings van 1.000 euro tot 30.000 euro en ze zien er allemaal mooi uit.“Maar welke is goed voor mij?”, vraagt u zich af? Bij Grisar slaapcomfort vinden we net dat het belangrijkste. Koop niet op het oog maar kijk eerst naar de binnenkant van het product. Een mooi of duur bed maken is echt niet zo moeilijk, een goed bed is een heel ander verhaal.
Massief hout
Een kwalitatieve boxspring herken je aan het feit dat de kader uit massief hout bestaat. Let er in ieder geval op dat er geen goedkope houtsoorten gebruikt zijn. Deze kunnen een sterke en langdurige gewichtsbelasting namelijk niet volhouden. Je bed zal na langere tijd kapot gaan.
Hoogte van het bed

Een goede hoogte is ergonomisch belangrijk voor het in- en uitstappen van het bed. Een goede hoogte verschilt van persoon tot persoon. Vraag hiernaar in onze winkel.

Topper
Een topper van +- 6 cm heeft als doel het geheel te verzachten of comfortabeler te maken. Bij Grisar slaapcomfort zijn we van mening dat als de matras echt goed is, dit totaal overbodig is.
Design
De boxspring is verkrijgbaar in alle afmetingen eenpersoons of tweepersoons. De boxspring is afgewerkt met of zonder hoofdbord in leder of stof. Hier hebben we een ruime waaier van keuzes in. Bij beddesign krijgt u een idee van hoe uw bed er kan uitzien.

Inbouw boxspring

Het verschil in kwaliteit

Een boxspring bezorgt u onvergelijkbaar ligcomfort. Maar u bent wel gebonden aan de stijl en uitstraling van een dergelijk bed. Of toch niet?
Met onze inlegboxspring kiest u voor het comfort in een bestaande of nieuwe bedombouw. Zo gaan design en inhoud uitstekend samen.

"Ben jij op zoek naar het grootste slaapcomfort? "

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal