Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

Heb ik een hoofdkussen nodig

Een hoofdkussen op maat

Heb je een kussen nodig om goed te slapen?

Als je zonder of op een te dun kussen slaapt, valt je hoofd schuin naar beneden en rek je je nekwervels uit, wat schadelijke gevolgen kan hebben. Daarbij oefen je ook nog eens te veel druk uit op de schouder waarop je ligt. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot artrose. Een passend hoofdkussen is dus zeker belangrijk voor een ultiem slaapcomfort en een degelijke nachtrust.

Hoe kies je het juiste hoofdkussen?

Dit hangt af van verschillende factoren:

  • de matras waarop je slaapt;
  • je voorkeur voor de vorm en hardheid van het kussen;
  • eventuele bestaande klachten;
  • hygiëne en allergieën;
  • je lighouding.

Om het optimale hoofdkussen te vinden, houd je best rekening met al deze zaken. We raden ook aan om het als een geheel te bekijken. Net als je matras en bodem is een goed kussen essentieel voor je slaapkwaliteit.

Afhankelijk van je slaaphouding

Kies steeds voor een kussen waarbij je hoofd zo veel mogelijk in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Als zijslaper met brede schouders heb je een dikker exemplaar nodig. Belangrijk is dat je niet op het kussen steunt met je schouders, maar er net tegenaan. Ben je een rugslaper? Zorg dan dat het type niet te hoog of te laag is. Dit kan spanning creëren op de nek, met nekklachten en -pijn tot gevolg. Het ideale hoofdkussen zorgt ervoor dat de natuurlijke houding van de nek en rug blijft behouden. Een ergonomisch kussen is hierbij een aanrader.

“ Toen we op zoek gingen naar een hoofdkussen, kregen we met veel passie voor het vak uitleg over de verschillende opties. Het is aangenaam dat je een testkussen meekrijgt, zodat je niet dadelijk moet beslissen. Het eerste kussen was meteen een schot in de roos! Grisar Slaapcomfort zorgt met hun expertise en kwaliteitsvolle materialen voor comfortabele nachten.

Omdat een hoofdkussen iets persoonlijks is, krijg je bij ons altijd 14 dagen de tijd om het gratis te proberen. Als het kussen goed aanvoelt, mag je het nemen. Past het toch niet helemaal bij jou, dan gaan we op zoek naar een geschikter model. Met veel plezier geven we je deskundig advies, op maat van jouw behoeften.

Ben jij op zoek naar het grootste slaapcomfort?

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal