Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

In tien stappen naar de perfecte matras

De ultieme matrassen gids

Een goede matras kopen, is niet gemakkelijk. Het aanbod is gigantisch, maar dat geldt ook voor de verschillen in prijs en kwaliteit. Wanneer je een nieuwe matras zoekt, ga je beter niet over één nacht ijs. Pieter-Jan Grisar van Grisar Slaapcomfort uit Hasselt geeft tien tips om de juiste keuze te maken. “Een mooi bed kopen is niet moeilijk, maar een goed bed kopen is iets helemaal anders.”.

1. Zoek een expert

Een matrassenwinkel vind je bij wijze van spreken op elke straathoek. “We beseffen maar al te goed dat het niet gemakkelijk is door het overweldigende aanbod”, zegt Pieter-Jan Grisar. “Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende soorten matrassen. Wat je nodig hebt, is een unieke matras op basis van je persoonlijke noden. Ga voor kennis en specialisatie. Een technische uitleg en begeleiding zijn van groot belang.”

2. Koop niet (alleen) met het oog

“Een mooi bed kopen is niet moeilijk, maar een goed bed kopen is iets helemaal anders. Sommige fabrikanten maken vooral mooie bedden, die technisch echter basic zijn. Mensen kopen vandaag nog veel te veel met het oog. Een bed gebruik je als je ogen toe zijn. Als je erin slaapt met je ogen open, heb je een slecht bed gekocht.”

3. Kijk verder dan de prijs

“Neem geen overhaaste beslissing door je te laten verleiden door kortingen. De beste manier om een matras te kopen, is eerst je budget vastleggen en dan de beste keuzes zoeken in die prijsklasse. Wees wel bereid om je budget wat uit te breiden als je ideale matras een beetje buiten categorie valt. Sommige winkels bieden alle prijs- en kwaliteitsklassen aan en de klant kiest dan zelf. Dat doen wij niet. Wij bieden alleen bedden aan waarin we zelf ook willen slapen. Daarom is onze klantentevredenheid gigantisch hoog.”

4. Kies voor kwaliteit

“Je moet weten welke materialen je beter wel of niet gebruikt. Minder kwaliteitsvolle materialen zoals bonellveren, schuim of slechte pocketveren, gaan na een paar jaar doorhangen. Dan geven ze geen ondersteuning of comfort meer aan je lichaam. Als je bijvoorbeeld rugklachten hebt, kies je beter voor een actieve pocketveer met een degelijke comfortafwerking.”

5. Meten is weten

“Om de juiste matras te kiezen, bekijken we je lengte, gewicht en postuur. Meet je slaapkamer zeker op en bedenk welke maat van bed je wenst. Wil je alleen een matras, meet dan je bed goed op voor je naar de winkel gaat.”

6. Neem de tijd

Een goede matras is niet eenvoudig en vraagt dus wat onderzoek én tijd. “Wil je een goede nachtrust, ga dan niet te vluchtig te werk. Neem de nodige tijd om een matras te kopen. Een goede technische uitleg neemt al snel een uurtje in beslag.”

7. Harder is niet per se beter

“Mensen kiezen nog te vaak voor een harde matras omdat de dokter dit vroeger aanraadde of omdat ze het gewoon zijn. Een matras die te stevig is, kan eerder schaden dan baten. Een goede matras is niet hard of zacht. Ze is hard aan de lende/onderrug en zacht aan de schouder en heup. Zo krijg je een optimale ondersteuning. Zoek de juiste balans tussen comfort en ondersteuning. De juiste ondersteuning zorgt ervoor dat de wervelkolom en nek uitgelijnd zijn. En door het comfort lig je ook aangenaam.”

8. Denk aan hygiëne en allergenen

“Wij raden een antimicrobiële hoes aan die je huid beschermt tegen allergenen. Koop alleen een matras waarvan je de hoes kunt openritsen. Een betrouwbare fabrikant zal de binnenkant nooit willen verbergen. Bovendien moet de hoes wasbaar zijn.”

9. Vraag een slaapgarantie

“Een bed moet niet leuk liggen voor vijf minuten maar voor een hele nacht en ervoor zorgen dat je ’s morgens uitgerust bent. Je krijgt bij ons acht weken slaapgarantie. Als we het gewenste comfort niet kunnen bereiken, ruilen we de matras om.”

10. Voel het verschil

Vergelijk verschillende winkels en matrassen voor je beslist. “Wij laten de klant het onderscheid voelen tussen een ergonomische en commerciële matras. Je zult onmiddellijk een verschil merken. Ga eventueel meerdere keren terug naar de verschillende winkels om je favoriete matrassen nogmaals te testen. Wij beloven je dat je het verschil zult voelen.”

"Ben jij op zoek naar het grootste slaapcomfort? "

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal