Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

Boxspring
Het verschil in kwaliteit

Een kwaliteitsvolle boxspring biedt ongeëvenaard slaapcomfort.

Wanneer u weloverwogen beslissingen neemt, kunt u jarenlang genieten van een goede nachtrust.

Niettemin, voorzichtigheid is geboden, aangezien we merken dat er momenteel weinig “echte” hoogwaardige boxsprings beschikbaar zijn.

Hieronder bespreken we enkele aandachtspunten waar u rekening mee moet houden.

Hoe is een goede boxspring opgebouwd?

Boxspring is letterlijk een doos met veren, met als opdracht de matras te ondersteunen zodat u een ongeëvenaard comfort krijgt.
Zweedse pocketveer

Een authentieke boxspring maakt gebruik van pocketveren. In de loop der jaren is de vraag naar boxsprings sterk toegenomen, wat heeft geleid tot de introductie van talloze minder hoogwaardige systemen op de markt. Hoewel ze aan de buitenkant op het oog hetzelfde lijken, vertonen ze na verloop van tijd doorhangen en bieden ze geen ondersteuning en comfort meer aan uw lichaam. Dit komt doordat ze zijn gevuld met minder hoogwaardige materialen zoals bonellveren, schuim of goedkopere pocketveren.

Thermisch geharde pocketveer

De Zweedse pocketveer ondergaat bij dit proces een verhitting tot 850 °C, gevolgd door snelle afkoeling. Hierdoor behoudt de staaldraad telkens opnieuw zijn oorspronkelijke vorm. Het thermisch naharden van de stalen pocketveren heeft als belangrijk voordeel dat de veren na verloop van tijd hun sterkte behouden en niet gaan doorhangen. Dit zorgt voor een levensduur van 30 jaar en altijd een optimale ondersteuning. Het is raadzaam bonellveren te vermijden, aangezien deze na verloop van tijd doorhangen.

Optimale ventilatie

Mensen verliezen tot wel 2,5 liter vocht per week tijdens het slapen. Het goed afvoeren van dit vocht is van groot belang voor zowel de levensduur van uw bed als de kwaliteit van uw nachtrust. Daarom zijn onze boxsprings voorzien van het Airvent 3D-doeksysteem. Deze speciale stof zorgt voor een continue en optimale ventilatie van het bed.

Schouderzone

Een hoogwaardige boxspring is voorzien van een 7-zone pocketveer en bij voorkeur een schoudermodule die we op maat van de klant individueel aanpassen. Dit is een unieke en gepersonaliseerde optimalisatie in de wereld van de boxsprings. Hierdoor wordt de druk op de schouders verminderd, wat veel mensen met schouderpijn, stijve nekklachten of tintelingen in de handen of armen ten goede zal komen.

Is een duur bed automatisch ook een goed bed?

Tegenwoordig zijn er boxsprings beschikbaar in een prijsklasse variërend van 1.000 euro tot 30.000 euro, en ze zien er allemaal aantrekkelijk uit. Maar welke is de juiste keuze voor u? Bij Grisar slaapcomfort benadrukken we dat het innerlijke van het product het belangrijkste is. Koop niet alleen op basis van uiterlijk, maar neem de tijd om naar de interne kwaliteit van het product te kijken. Het maken van een mooi of duur bed is niet zo moeilijk, maar een echt goed bed is een heel andere zaak.

Massief hout

Een hoogwaardige boxspring herken je aan het gebruik van massief hout voor het frame. Zorg er ook voor dat er geen goedkopere houtsoorten zijn gebruikt, want deze kunnen de langdurige belasting van gewicht niet goed weerstaan en leiden uiteindelijk tot slijtage van het bed.

Hoogte van het bed

De ideale hoogte van een bed is ergonomisch belangrijk, vooral voor het gemakkelijk in en uit bed stappen. Deze optimale hoogte kan variëren van persoon tot persoon, dus het is raadzaam om hierover advies te vragen in onze winkel.

Topper

Een topmatras van ongeveer 6 cm dient meestal om het geheel zachter of comfortabeler te maken. Bij Grisar slaapcomfort geloven we echter dat als de matras van goede kwaliteit is, dit vaak overbodig is

Design

De boxspring is verkrijgbaar in alle afmetingen, zowel eenpersoons als tweepersoons. Je kunt kiezen voor een boxspring met of zonder hoofdbord, en er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar in leder of stof. We bieden een brede selectie aan keuzemogelijkheden. Op onze beddesignpagina kunt u een idee krijgen van hoe uw bed eruit kan zien, maar we kunnen eigenlijk elk bed maken dat u mooi vindt.

Inbouw boxspring

Het verschil in kwaliteit

Een boxspring bezorgt u onvergelijkbaar ligcomfort. Maar u bent wel gebonden aan de stijl en uitstraling van een dergelijk bed. Of toch niet?
Met onze inlegboxspring kiest u voor het comfort in een bestaande of nieuwe bedombouw. Zo gaan design en inhoud uitstekend samen.

"Ben jij op zoek naar het grootste slaapcomfort? "

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal