Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

Matras
Het verschil in kwaliteit

Een goede matras maakt het verschil. Er zijn echter verschillende soorten matrassen die na een paar jaar doorhangen en geen enkele ondersteuning en comfort meer aan uw lichaam. Dit komt omdat ze gevuld zijn met minder kwalitatieve materialen zoals bonellveren, schuim of slechte pocketveren.

We beseffen maar al te goed dat het moeilijk is om de juiste matras uit te kiezen. Ze voelen en zien er dan allemaal ook ongeveer hetzelfde uit.

Bij Grisar slaapcomfort geven we u een technische uitleg over verschillende materialen die gebruikt worden om een kwalitatieve matras te maken, welke materialen u best niet gebruikt en welke u best combineert voor uw persoonlijke slaap.

Een harde of een zachte matras? Of geen van de twee?
  • Een te zachte matras gaat ervoor zorgen dat je gaat doorhangen en totaal geen ondersteuning hebt.
  • Een te harde matras heeft als resultaat dat je op de matras gaat liggen en nooit een juiste houding gaat aannemen, voornamelijk te hard aan de schouder en de heup.
  • De perfecte matras gaat je drukpunten verspreiden over de volledige matras waardoor je veel aangenamer op je zij gaat slapen en zo dieper slaapt. Het resultaat zal zijn dat u uitgerust gaat opstaan zonder pijn. Voel het verschil in onze winkel!

De zoektocht naar de juiste matras met de juiste opbouw

Bij Grisar slaapcomfort opteren we voor pocketveer matrassen.

Zweedse pocketveer
Een pocketveer is een metalen veertje in een zakje. Dat zakje is gemaakt van een ongeweven materiaal. In een pocketveermatras zitten talloze pocketveren naast elkaar verwerkt. Het voordeel van de pocketveer is dat deze zeer luchtig is en individueel het lichaam kan benaderen om zo een optimale steun te geven.
Thermisch geharde pocketveer
De pocketveer wordt bij dit proces verwarmd tot 850 °C en erna weer snel afgekoeld. Door dit proces gaat de staaldraad telkens weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen. Thermisch naharden van de stalen pocketveren heeft als grote voordeel dat de veren na verloop van tijd even sterk blijven en niet beginnen inzakken. Dit betekend een langere levensduur en altijd een optimale ondersteuning.
Optimale ventilatie
We verliezen tot 2,5 liter vocht per week. Daarom is het van uiterst belang dat de matras verwerkt is met luchtige materialen. Pocketveer = kern met lucht. Tip: Gebruik altijd een goede matrasbeschermer.
7-zones
Een goede matras is opgebouwd met een actieve 7-zone pocketveer. Dit zal ervoor zorgen dat de druk op schouder en heup verdwijnt. Voor veel mensen die met een pijnlijke schouder, heup of stijve nek zitten, of tinteling in de hand of arm ervaren, zal dit verdwijnen.
Welke matras voor mij?

Er zijn tegenwoordig matrassen van 50 euro tot 10.000 euro en ze “liggen allemaal goed voor 5 minuten”.

“Maar welke is goed voor mij?”, Bij Grisar slaapcomfort vinden we net dat het belangrijkste! Koop niet op het oog maar bevraag je eerst goed. Kijk goed naar de gebruikte materialen, welke soort pocketveren, afdeklaag, drukverdeler, lijmen,.. En voel letterlijk het verschil tussen de matrassen.

Wasbaar
De wasbaarheid van de hoes is belangrijk voor de hygiëne. De hoes is afritsbaar en zelf wasbaar in de wasmachine, erg belangrijk als u weet dat een gemiddeld persoon 2,5 liter vocht per week verliest.
Allergieën
Bent u allergisch voor huisstofmijt of een bepaalde materiaalstof? Vraag hiernaar in onze winkel; onze matrashoezen zijn standaard anti-allergisch.

We kunnen het niet genoeg benadrukken dat je het verschil moet voelen! Gedurende 5 minuten ligt elke matras goed. Bezoek onze winkel en voel het verschil tussen een matras en een matras die doet wat ze moet doen.

"Ben jij op zoek naar het grootste slaapcomfort? "

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal