Grisar Slaapcomfort logo
slaapcomfort

Matras
Het verschil in kwaliteit

Het is inderdaad vaak lastig om de juiste matras te kiezen, vooral omdat ze er vaak allemaal min of meer hetzelfde uitzien en aanvoelen. Daarom is het essentieel om te begrijpen welke materialen worden gebruikt bij het vervaardigen van kwalitatieve matrassen en welke materialen u het best kunt vermijden. Een goede matras maakt een aanzienlijk verschil in slaapcomfort en ondersteuning voor uw lichaam.

Bij Grisar slaapcomfort krijgt u technische uitleg over deze materialen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen en de matras kunt kiezen die het beste bij uw persoonlijke slaapbehoeften past

Een harde of een zachte matras? Of geen van de twee?
  • Een matras die te zacht is, zal leiden tot doorhangen en onvoldoende ondersteuning bieden, wat uiteindelijk tot ongemak kan leiden.

  • Een te harde matras inderdaad resulteren in een onjuiste slaaphouding, met name bij de schouders en heupen.

  • De perfecte matras moet in staat zijn om uw drukpunten over de hele matras te verspreiden, waardoor u comfortabel op uw zij kunt slapen en dieper kunt slapen. Dit zal resulteren in een uitgeruste ochtend zonder pijn. Voel het verschil in comfort en ondersteuning bij ons in de toonzaal, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw persoonlijke slaapbehoeften.

De zoektocht naar de juiste matras met de juiste opbouw

Bij Grisar slaapcomfort opteren we voor pocketveer matrassen.

Zweedse pocketveer

Een pocketveer is een metalen veertje in een zakje. Dat zakje is gemaakt van een ongeweven materiaal. In een pocketveermatras zitten talloze pocketveren naast elkaar verwerkt. Het grote voordeel van het pocketveersysteem is de uitstekende ventilatie en het vermogen om het lichaam individueel te ondersteunen, wat resulteert in optimale steun en comfort.

Thermisch geharde pocketveer

Bij dit proces wordt de pocketveer verhit tot een temperatuur van 850 °C en vervolgens snel afgekoeld. Door dit thermische nawerkingsproces behoudt de stalen veer consequent zijn oorspronkelijke vorm. Het grote voordeel hiervan is dat de veren na verloop van tijd hun stevigheid behouden en niet gaan doorhangen. Dit resulteert in een langere levensduur en een voortdurende optimale ondersteuning

Optimale ventilatie

We verliezen tot wel 2,5 liter vocht per week tijdens het slapen. Daarom is het van het grootste belang dat de matras is vervaardigd met luchtige materialen, zoals een pocketveerkern, die voor een goede ventilatie zorgen. Een handige tip: gebruik altijd een hoogwaardige matrasbeschermer.

7-zones

Een hoogwaardige matras is voorzien van een actieve 7-zone pocketveerkern. Deze zorgt ervoor dat de druk op de schouders en heupen wordt verminderd. Mensen die last hebben van pijnlijke schouders, heupen, stijve nek, of tintelingen in de handen of armen zullen hiervan profiteren.

Welke matras voor mij?

Tegenwoordig zijn er matrassen beschikbaar in een breed prijsbereik, variërend van 50 euro tot 10.000 euro, en ze lijken allemaal comfortabel als je er maar 5 minuten op ligt.

Maar de belangrijkste vraag is: “Welke matras is geschikt voor mij?” Bij Grisar Slaapcomfort benadrukken we het belang van deze vraag. Het is cruciaal om niet alleen naar het uiterlijk te kijken, maar ook grondig onderzoek te doen. Let op de gebruikte materialen, zoals het type pocketveren, de afdeklaag, de drukverdeler, de lijm, enzovoort. En nog belangrijker, ervaar letterlijk het verschil tussen de matrassen voordat je een beslissing neemt.

Wasbaar

De wasbaarheid van de matrashoes is van groot belang voor de hygiëne. Onze matrashoes is afritsbaar en kan eenvoudig in de wasmachine worden gewassen. Dit is essentieel, vooral als je bedenkt dat een gemiddeld persoon wekelijks ongeveer 2,5 liter vocht verliest tijdens het slapen.

Allergieën

Als je allergisch bent voor huisstofmijt of bepaalde materialen, hoef je je geen zorgen te maken. Onze matrashoezen zijn standaard anti-allergisch. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt slapen, zonder je zorgen te maken over allergische reacties.

Het is van groot belang om het verschil te voelen! Elke matras voelt gedurende 5 minuten goed aan. We nodigen je uit om onze winkel te bezoeken en het verschil zelf te ervaren tussen een gewone matras en een matras die echt doet wat hij moet doen. Kom langs en ontdek het verschil in comfort en ondersteuning dat een kwaliteitsmatras kan bieden.

"Ben jij op zoek naar het grootste slaapcomfort? "

Neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal